31. lokakuuta 2013

Gasellit - Heimo

No nyt on hiphop-musiikkivideossa kuvasto kunnossa: jenkkifudista, (melkein) Raiders-logo ja taustalla törröttävät "projektit". Gasellien "Aina" -albumi, jolta tämäkin biisi on irroitettu, ilmeistyikin jo tuossa viime viikolla.

30. lokakuuta 2013

Wends - The Dada Song

Vaikka tämä Wendsin musiikkivideo onkin menoltaan lähempänä teinipunkpoppia, onnistuu se silti yllättävän hyvin siinä mitä se yrittääkin. Tukka hyvin, musavideo hyvin.

28. lokakuuta 2013

Polarin Sieppari - Aika pysähtyy

Koska eilen päästiin oikein kunnolla rappioromantiikan makuun niin jatketaanpa samalla aiheella. Polarin Siepparin tuore musiikkivideo "Aika pysähtyy" tavoittaa osuvasti sen tunnelman, joka paikallisessa juottolassa yleensä vallitsee kun paikalla on lähinnä "kanta-asiakkaat". Kuriositeettina mainittakoon Aki Kaurismäen roolisuoritus baarimikkona kyseisellä videolla.

27. lokakuuta 2013

Ruger Hauer - Jenkem

Ruger Hauerin uusi musiikkivideo "Jenkem" pyrkii testaamaan ihan tosissaan YouTuben sisällönvalvonnan valppauden ja rajat tällä rappioromanttisella pläjäyksellään. Ja mikäs siinä, hyvä että joku sen viitsii tehdä.

26. lokakuuta 2013

Mokoma - Yksi

Kiertuefiiliksillä aiemminkin fiilistellyt Mokoma nostaa panoksia entisestään fiilistelemällä kiertue-elämää Japaninmaalla. Tämä jos mikä on perinteikästä musiikkivideo-romantiikkaa. Ja hyvin näytti Mokoma uponneen japanilaisiin hevareihin. "Yksi" on Mokoman tulevan EP/DVD combon nimikkobiisi.

25. lokakuuta 2013

Janna - Sä et ole hullu

Tällä hetkellä Suomesta ei varmasti puutu mainstream naisartisteja. Trendinä on kaiken lisäksi se, että lauletaan suomeksi. Oman esiintymiskielensä suomeksi on nyt vaihtanut Janna Hurmerinta. Tulos on katsastettavissa uudella "Sä et ole hullu" singlellä ja videolla. Jälleen kerran pääsemme ihastelemaan millaisissa lokaatioissa levy-yhtiöllä on ollut varaa käydä kyseinen musiikkivideo kuvaamassa.

24. lokakuuta 2013

22. lokakuuta 2013

The Hearing - Everyday

Jos tässäkin blogissa kuullut ja nähdyt yhtyeet "Pintandwefall" sekä "I Was A Teenage Satan Worshipper" saavat kiinnostuksesi heräämään, on The Hearing katsastamisen arvoinen projekti. Yhtäläisyyttä musiikillisesti ei ehkä ole, mutta tekijöitä on molemmista yhtyeistä. Tyylikkäästi kuvatun ja valaistun musiikkivideon biisille "Everyday" näet ohesta.

21. lokakuuta 2013

Jenni Vartiainen - Sivullinen

Jenni Vartiaisen tuorein single "Sivullinen" on mukana Dome Karukosken "Leijonasydän" -elokuvassa. Elokuviin naitetut singlet olivat vielä jokunen vuosi sitten hyvinkin yleistä kotimaisten elokuvien markkinoinnissa ja tuotteistamisessa. Muutaman hiljaisemman vuoden jälkeen on taas saatu hieman näkyvämpi esimerkki soundtrack-singlestä.

20. lokakuuta 2013

Jarkko Martikainen - Pidän tästä paikasta

Jarkko Martikainen lähestyy meitä uudella musiikkivideolla ja täten myös ennenpitkää uudella albumilla. Tuore video on kuvattu kaikille varmasti tutun supermarket-ketjun toistaiseksi tunnistamattomassa toimipisteessä; nehän näyttää kaikki lähes samalta muutenkin. Tuore single on tarkasti tuotettua suomirockpoppia.

19. lokakuuta 2013

The Lieblings - She Motorway

The Lieblingsin uusi video tuo live-videot nykyaikaan, sillä kyseessä on ensimmäinen instagram-videoista kokoon editoitu live-musiikkivideo. Ja hyvin on onnistuttu. Vastaavanlaisia tullaan varmasti näkemään lisää jatkossakin. Seuraava askel olisi The Beastie Boysin "Awesome; I Fuckin' Shot That"in kaltainen kokonainen konserttitaltiointi.

17. lokakuuta 2013

Krista Siegfrids - Can You See Me?

Edellisen Uuden musiikin kilpailun voittanut ja Suomea tämän vuoden Eurovision laulukilpailussa edustanut Krista Siegfrids palaa uuden musiikkivideon kera. Musiikkivideon on ohjannut Elias Koskimies, joka tunnetaan tällä hetkellä ehkä paremmin ohjaamastaan "I've Only Just Begun" -lyhytelokuvasta.

14. lokakuuta 2013

Sanni - Me ei olla enää me

Sannin tuoreessa musiikkivideossa päästään jännäämään että suoriutuuko artisti yhden otoksen videosta ilman dramaattista taukoa sekä sitä että onko kuvan pinnassa kiiluvat lens flaret tehty kuvaustilanteessa vaiko sittenkin jälkituotannossa.

13. lokakuuta 2013

Cheek - Parempi mies feat. Samuli Edelmann

Näinä aikoina, kun musiikkiteollisuus on muuttunut enemmänkin fiittaus-taloudeksi, on aina hämmentävää huomata että juuri kun luuli nähneensä kaiken, pystyvät eräät artistit edelleen tuottamaan WTF?-reaktion fiittaajavalinnoillaan. Cheek featuring Samuli Edelmann WTF?

12. lokakuuta 2013

Tuomo - Keep Looking Up

Suomen soul-miehistä ehkä tunnetuin eli Tuomo Prättälä on palaamassa taas hommiin. Tällä kertaa kuljetaan Sony Musicin kelkassa ja se näkyy (ehkä?) myös uuden musiikkivideon budjetissa. Video kun sisältää suhteellisen tyylikästä partikkeli-animaatiota.

9. lokakuuta 2013

Apocalyptica - Ludwig Wonderland

Tänä vuonna on juhlittu Richard Wagnerin syntymän 200-vuotis juhlavuotta ja Apocalyptica on päässyt juhlistamaan sitä Saksassa kesällä pidetyllä Wagner-tribuutti esityksillä, joissa Apocalyptican musiikkia on yhdistelty moderniin tanssi- ja näyttämötaiteeseen. Eli "totally not cirque du soleil goes metal", jos ilkeä haluaisi olla. Mutta ei olla ilkeitä. Ohessa kuitenkin konsertissa taltioiduista live-materiaalista editoitu musiikkivideo marraskuussa julkaistavalta uudelta Apocalyptica live-albumilta "Wagner Reloaded". Jossain vaiheessa lienee realistista myös odottaa video-julkaisua kyseisestä "Wagner Reloaded" spektaakkelista.

8. lokakuuta 2013

Medeia - Misery Prevails

Pienen tauon jälkeen on taas vaihteeksi luvassa hieman rouheampaa raastetta rouskuteltavaksi. Medeian uusi musiikkivideo aiheuttaa varmasti kaikissa Pantera-videonsa tuntevissa lämpimiä tuntemuksia ja muistikuvia vanhalla kunnon "kamera slabassa" -tyylillään.

7. lokakuuta 2013

Muuan Mies - Luominen

Reilu viikko sitten uuden "Mä olen iloinen" -albuminsa julkaissut Muuan Mies on vauhdissa jälleen! Tällä kertaa ihan vaan huvin vuoksi ja stop motion -animoidun musiikkivideon kera.

6. lokakuuta 2013

Herra Ylppö & Ihmiset - Lista Hämähäkkimiehen vihollisista

En tiedä onko Herra Ylppö uusi Mail-man, mutta jostain syystä hänen tuorein singlensä on nimeltään "Lista Hämähäkkimiehen vihollisista". Videolla ei valitettavasti nähdä Hämähäkkimiehen vihollisia. Se ei kuitenkaan estänyt Herra Ylppö & Ihmisten uutta albumia nousemasta tuoreella albumi-listalla sijalle kolme.

4. lokakuuta 2013

Paavoharju - Patsaatkin kuolevat

Sanasen viikonvaihteeksi meille riimittelee Paavoharju. "Patsaatkin kuolevat" musiikkivideo suositellaan nautittavaksi oikean lääkityksen kanssa.

3. lokakuuta 2013

Spigu & Kuristajat - Herra Tarkastaja

Spigu & Kuristajat tuntuvat kärsivän pienoisesta smurffi-bluesista kun tällä tavalla joutuvat herra Tarkastajaan vetoamaan. Itse musiikkivideolla pyöritään country ja blues kuvaston ytimessä kuutosten, käärmeiden ja syntien/syntisten keskellä.

1. lokakuuta 2013

Raappana - Sateen ropinaa

Nyt saatiin Suomeenkin oma twerkkaus-gate kun Raappanan uudessa musiikkivideossa nähdään dancehallin tapakulttuurille uskollisia musiikin tahtiin keinuvia naislantioita. Myrsky vesilasissa vaiko sateen ropinaa? Katso ja päätä itse.